Aan de haak blog 63: een kussenhoes in bobbelsteek

aan de haak blog 63 een kussenhoes in bobbelsteekVind je een deken haken een te groot project? De gedachte aan zo’n grote deken beneemt je alle haaklust? Dan is een kussenhoes een leuke optie. Je bent veel sneller klaar en hebt minder garen nodig. Bovendien staat het heel gezellig in huis. Ik sloeg heerlijk aan de haak voor een kussenhoes in de bobbelsteek.

Een leuke garenactie bij Echtstudio

Onlangs was er een leuke actie bij Echtstudio. Ik weet niet meer precies wat de actie was. Je mocht in ieder geval uit allerlei soorten wol kiezen en daarmee een tas vullen.

Samen met mijn beste vriendin ging ik erheen. Lekker bolletjes scoren.

De werkwijze van de kussenhoes

Ik vond 13 bollen DMC Natura XL in de kleur appelgroen. Ook al heb je een kast vol garens, er kan altijd een wolletje bij, nietwaar? Eerst moest het een kleed worden. Daarvoor had ik echter te weinig garen.

Daarom werden het twee kussenhoezen. Hiervoor had ik precies garen genoeg.

Omdat de bobbelsteek in mijn top 3 staat, besloot ik om hiervan 2 kussenhoezen te haken. Ik had twee langwerpige kussens in onze stoelen en daar mocht wel een nieuw hoesje omheen. Aan de haak dus voor de kussenhoes

Ik zette een oneven aantal steken op en moest een paar keer uithalen, voordat ik de juiste breedte had.

De bobbelsteek is vrij breed. In de eerste toer haakte ik vasten met haaknaald 6 en in de teruggaande toer bobbels van 4 dubbele stokjes.

Een kussenhoes in twee delen

Toen ik de juiste hoogte had bereikt, haakte ik in de heengaande toer nog een toer vasten. En vervolgens haakte ik in de rondte vasten met op de hoeken 3 vasten.

Toen dat gebeurd was, haakte ik hier bovenop nog een toer afwisselend vasten en lossen (de granietsteen). Uiteindelijk eindigde ik met een rij picootjes (3 lossen, 1 halve vaste in de eerste losse) Dit deed ik aan beide kanten.

Later haakte ik een lossenketting, legde de twee panden op elkaar en door de rij lossen en vasten weefde ik de lossenketting.

Een leuke strik erop en klaar is Kees. Ik heb ervoor gekozen om twee panden te maken, omdat ik de hoes dan makkelijk kan wassen. Aan de haak voor een kussenhoes in bobbelsteek kun je ook. Haak maar aan.

Mijn tip voor jou:

Vind je een deken te groot? Maak dan eens een gehaakte kussenhoes in de bobbelsteek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *